torstai 15. syyskuuta 2011

Lain valmistelu

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että myös vaihtoehtoishoitajat on saatava valvonnan piiriin. Lakiesitystä on hiottu jo vuosia luontaisterapeuttien kattojärjestön ja eri virkamiesten välillä. Edelleenkin lähtöarvo on se, että koululääketiede monopoliasemastaan saisi määritellä ja valvoa kaikki muut tavat hoitaa ihmistä.

Miten se muuten onnistuisikaan näiden lakiesitysten pohjalta mitä on jo tehty.Kun ajatellaan esimerkiksi kohtaa, jossa sanotaan että lääkärin pitäisi tietää kaikki asiakkaalle tehtävät hoidot. Luonnonlääketieteen opiskelijoilta edellytetään, että he opiskelevat koululääketiedettä, jotta he tietäisivät asiakkaansa saamista diagnooseista ja hoidoista; samalla ajatuksena kenties on se, että osaisimme kirjoittaa hoidoistamme lääkärin ymmärrettävään muotoon. Luonnonlääketiede tarkastelee ihmistä kokonaisuutena eikä vain yhtä osaa ihmisestä. On vaikeaa selittää vain ihmisen maksasta ottamatta huomioon kaikkea muuta mihin se liittyy. Ja toisinpäin: kun ihmistä hoidetaan kokonaisvaltaisesti niin silloin mennään perimmäisiin syihin, jossa maksa oirehtii jostain syystä, eikä se ole sairaus vaan oire. Koululääketieteen edustajan ei tarvitse opiskella luonnonlääketieteen käyttämää termistöä ja ideologiaa. Jargoniksi luontaisterapeutin raportit lääkäreille jäisivät.

Miten sitten löytää yhteinen kieli, jos toinen puhuu vain aidan seipäästä ja toinen ottaa huomioon aidan lisäksi ympäristön jossa se on ja mitä tarkoitusta varten.

Jos joskus teemme yhteistyötä niin se pakottaa lääkärit opiskelemaan ihmistä kokonaisvaltaisesti tai hyväksymään sen etteivät he voi monopolisoida asemaansa vaan heidänkin on tehtävä työtäänsä luottaen toisten ammattitaitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti