maanantai 28. maaliskuuta 2011

Onnetonta

Vähitellen valtamedian ja erilaisten järjestöjen jakama tieto Japanin ydinvoimala onnettomuudesta alkavat lähestyä toisiaan. Kun totuus lyö lekalla päin näköä niin sitä ei voi enää kiistää?
Pian ydinvoimala onnettomuuksien vakavuusluokittelua on muutettava. Ihmisen mieli on erikoinen: se reagoi lukuihin ja väitteisiin sen mukaan mitä se haluaa uskoa. Japanissa on menossa katastrofi, joka jo luonnontapahtumien (maanjäristys ja tsunami) vuoksi on megaluokkaa. Siellä meneillään oleva ydinvoimalaonnettomuus luokitellaan Tsernobylissa tapahtuneen onnettomuuden kanssa vakavimpaan 7 luokkaan. Fukushima on vain paljon pahempi ja loppujen lopuksi paljon laajemmin vaikuttava onnettomuus kuin Tsernobyl konsaan.

Siellä täällä ympäri maapalloa kansa kuohuu ja haluaa päästä eroon diktatoriasta.
Ja länsimaat kuvittelevat osaavansa ja pystyvänsä hallitsemaan kaikkea sotkeutuen muiden maiden asioihin itsevaltiaan elkein. Näin on myös ydinvoiman kanssa, sitä teknistyneissä maissa kuvitellaan pystyttävän hallitsemaan. Vaikka jo runsaslumisempi talvi ja kovemmat tuulet aiheuttavat ongelmia "kaikkivoivassa" teknologiassa ja kehityksessä.

Kuitenkin ihmisen kyvyt ovat parhaimmillaan ihmisen elämässä, yksilön kokoisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti