lauantai 3. toukokuuta 2014

Salaan kavalaa

Huomasin itsessäni saman, joka on jo tutkimuksin todettukin. Facebook-sivun ylläpitäminen saa sinänsä inhimillisen piirteen kasvamaan suhteettomiin mittoihin. Ihmisellä on tarve tulla hyväksytyksi, halu että häntä katsotaan suopein silmin.
Aloitin facebook-sivuni, johon keräsin minua kiinnostavia artikkeleita ja tutkimustuloksia sattumalta; tein sen yhdistyksen hallituksen pyynnöstä eräälle yhdistykselle, jota tämä hallitus ei sitten huolinutkaan. Siirsin sen omiin nimiini ja aloin pitää sitä omaksi huvikseni. FB:n sääntöihin kuului, että tällaisesta sivusta tulee virallinen vasta kun sillä on 25 kannattajaa. Pyysin sukulaisia ja tuttavia tykkäämään sivustani.
Alkuun teinkin sivua silloin kun muistin ja omaksi huvikseni. Tykkääjien määrän lisääntyessä aloin miettiä tarkemmin mitä linkitän sivulle. Vähitellen se mikä miellytti tykkääjiä alkoi ohjata sitä mitä laitoin sivulle. Lopulta minulle oli tärkeintä se että linkittämäni asiat saivat huomiota. Tarkistin "fanien" määrän ja kunkin linkin saamaan huomion säännöllisesti. Negatiiviset huomautukset saivat minut puolustuskannalle.
Ja kaikki tämä vaikka ylläpitämäni sivu ei olekaan yritykseni sivu vaan vain "omaksi huviksi" ylläpidetty..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti